< Hoe gerichter je vraag, hoe meer we van waarde kunnen zijn >

Techniek staat voor niets, maar roept soms vragen op. Algemeen of juist specifiek. Hier proberen we er alvast een aantal voor je te beantwoorden.

Factor Blue

Antwoorden op de meest gestelde algemene vragen.

Hoe en wanneer zijn jullie het best bereikbaar?

Op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur telefonisch op: 024 - 30 10 049. Voor algemene vragen kan je het best mailen naar: info@factorblue.com. Heb je een specifieke vraag of wil je ondersteuning, stuur dan een mail naar: support@factorblue.com.

Wat is jullie werkgebied?

Wij zijn gevestigd in Nijmegen en werken voor bedrijven en organisaties in heel Nederland. Maar we hebben ook klanten in Duitsland, België, England en zelfs Zuid-Afrika.

Hoe start ieder project?

Een project start altijd met kennismaken. Wij willen graag meer over jou als klant te weten komen en zijn andersom helder over wat wij voor je kunnen betekenen. Vervolgens starten we met het in kaart brengen van de wensen en eisen. Hoe wij een project het liefst aanpakken? Bekijk onze werkwijze voor een duidelijk stappenplan.

Werken jullie ook als onderaannemer?

Ja, wij werken graag samen met marketing-, communicatie- of reclamebureaus waarvoor we alleen technische uitvoering binnen een project verzorgen. Meer informatie hierover kan je vinden op onze partner-pagina.

Werken jullie ook op locatie?

Meestal werken wij vanuit ons kantoor in Nijmegen. Als het binnen een project handig of nodig is om op locatie te werken dan doen wij dat graag.

Waar kan ik offertes en facturen inzien?

Wij hebben een uitgebreid klantenportaal waarin het mogelijk is offertes goed te keuren, openstaande facturen in te zien en te betalen, en je bedrijfsgegevens te wijzigen. Hiervoor heb je wel logingegevens nodig. Wanneer je hier niet over beschikt kan je ons mailen op: info@factorblue.com

Zijn er vacatures of stageplaatsen?

Wij zoeken regelmatig technische toppers bekijk hiervoor onze de vacature-pagina. Daarnaast zijn wij door de SBB goedgekeurd als leerbedrijf en mogen wij dus studenten opleiden.

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

Onze algemene voorwaarden kan je inzien en downloaden op deze pagina.

Hoe gaan jullie om met persoonsgegevens?

Voorzichtig. In onze privacyverklaring lees je hier alles over.

Ontwikkeling

Antwoorden op de meest gestelde vragen over ontwikkeling:

Wat ontwikkelen jullie bij Factor Blue?

Wij verzorgen de technische realisatie van:

  • technisch hoogstaande websites;
  • complexe webshops;
  • geavanceerde systeem-koppelingen;
  • web- en mobiele applicaties;
  • API's (application programming interface).

In welke talen programmeren jullie?

Afhankelijk van het type project maken wij gebruik van verschillende programmeertalen en frameworks. Dit bepalen we aan de hand van de wensen en eisen van de klant. Wij zijn niet bang om te experimenteren met nieuwe technieken of ontwikkelplatforms.

Welke projectmethode gebruiken jullie?

Voor grote projecten waarbij het eindresultaat niet altijd bij de start van het project vaststaat, maken wij gebruik van Scrum. Binnen Scrum werken we met een vast team in korte sprints aan jouw project en leveren we iedere 2 tot 4 weken een (deel)product op. Het grote voordeel is dat je tijdens het project altijd nog van koers kan veranderen.

Verzorgen jullie ook grafisch ontwerp?

Nee, wij verzorgen niet het grafisch ontwerp voor je web- of applicatie project. Wel hebben wij samenwerkingen met getalenteerde grafisch vormgevers waarmee we vormgeving en techniek optimaal kunnen samensmelten.

Schrijven jullie webteksten? En doen jullie aan zoekmachine-optimalisatie?

Vanzelfsprekend zorgen wij dat jouw website, webshop of (web)applicatie technisch zoekmachine-vriendelijk ingericht is. Maar nee, wij verzorgen geen zoekmachine-optimalisatie of het schrijven van webteksten. Hiervoor adviseren we je graag een tekstschrijver die ook onze webteksten heeft geschreven.

Wie heeft het eigendom over een opgeleverd project?

Na afronding van het project en volledige betaling, ben je als klant eigenaar van het opgeleverde product. Je ontvangt van ons een document waarin wij de rechten over de door ons ontwikkelde programmatuur overdragen.

Zorgen jullie ook voor goede beveiliging?

Uiteraard streven we bij ieder project naar een zo veilig mogelijk systeem. Aangezien een slager beter niet zijn eigen vlees zou moeten keuren, kunnen wij tegen vergoeding een externe partij inschakelen die een security audit uitvoert.

Hosting

Antwoorden op de meest gestelde vragen over onze hostingdiensten:

Wat kost hosting bij Factor Blue?

Dat is afhankelijk van welke hosting-oplossing je kiest en het meest geschikt is voor jouw website, webshop of applicatie. Een standaard hostingpakket start vanaf € 120,00 excl. btw per jaar.

Welke hosting-oplossing is geschikt voor mij?

Dat hangt helemaal af van de wensen en eisen, het verkeer naar je website, webshop of applicatie en de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op de server. We maken graag kennis om je vrijblijvend een voorstel te doen.

Wat is de fysieke locatie van de servers?

Wij werken samen met een vaste hostingpartner en staan in direct contact zodat we optimale service kunnen bieden. De servers bevinden zich fysiek in Datacenter Arnhem.

Kunnen jullie domeinnamen vastleggen?

Ja, wij kunnen iedere gewenste domeinnaam extensie voor je vastleggen. Wil je een domeinnaam vastleggen? Stuur dan een mail naar: info@factorblue.com met de gewenste domeinnaam en je NAW-gegevens.

Kan ik alleen hosting door jullie laten verzorgen?

Het is zeker mogelijk om alleen hosting diensten bij ons af te nemen. Kijk voor de mogelijkheden en meer informatie en ons aanbod op de hosting-pagina.

Zijn er opstartkosten?

Bij onze standaard shared hosting-oplossingen en VPS hosting zijn er geen opstartkosten. Bij dedicated servers is dit wel het geval. Dit komt dan ook terug in de offerte.

Verzorgen jullie ook verhuizingen?

Ja, dit is inbegrepen wanneer je een hosting-overeenkomst met ons aangaat. Wij verhuizen zonder extra kosten je bestaande website of webshop naar onze servers.

Maken jullie backups?

Ja, wij maken dagelijks een backup van jouw website, webshop of applicatie. Deze bewaren we vervolgens 7 dagen zodat je op ieder moment 'terug in de tijd' kan en een backup teruggeplaatst kan worden.

Hoe kan ik domeinnaam of hosting-diensten opzeggen?

Door uiterlijk een maand vóór het einde van de contractperiode een mail te zenden.

Advies en ondersteuning

Antwoorden op de meest gestelde vragen over onze adviserende diensten en ondersteuning:

Doen jullie ook gebruikersonderzoek?

Ja, wij betrekken graag vroeg in het ontwikkeltraject gebruikers bij het proces. Zo weten we zeker dat we ook iets ontwikkelen waar de gebruiker blij van wordt. Wij schakelen specialisten in die voor, tijdens en na het project onderzoek doen naar gebruikersgedrag. Maar we kunnen bijvoorbeeld ook onderzoek doen naar de wensen die de eindgebruiker heeft met betrekking tot een (web)applicatie.

Verzorgen jullie ook online werkplekinrichting?

Wij hebben een partnerschap met Gpeople. Dit bedrijf kan je helpen met het volledig inrichten van je online werkplek in de cloud.

Meer over G suite de complete online kantooroplossing

Waarin adviseert Factor Blue?

Advies bestaat bij ons uit meerdere diensten

  • IT-architectuur;
  • systeem- en app-implementatie;
  • applicatiebeheer;

Wil je meer weten over onze adviserende diensten? bekijk dan onze advies-pagina.

Organiseren jullie ook brainstormsessies?

Wij denken graag mee en willen samen met jou als klant tot een succesvol product komen. Een brainstormsessie kan je tot nieuwe inzichten en ideeën, brengen waarmee je project nog beter gedefinieerd kan worden. Een sessie duurt tussen de 1,5 en 3 uur waarna je altijd een uitgebreid verslag ontvangt.

Verzorgen jullie onderhoud?

Het is mogelijk en bij sommige projecten zelfs ten zeerste aan te raden om de ontwikkelde website, webshop of applicatie door ons te laten onderhouden. Zo weet je zeker dat wij bijvoorbeeld de veiligheid van de web- of app-project waarborgen. De kosten van dit onderhoud zijn afhankelijk van het type project en kan dus per klant verschillen.

Geven jullie trainingen?

Wij kunnen een simpele één-op-één training verzorgen of een training voor een klein team na oplevering van een project. We staan daarnaast ook in contact met ervaren trainers die we desgewenst kunnen inschakelen.

Lossen jullie ook hacks op?

Ja, wij kunnen je bijstaan wanneer je website of webshop gehackt is. Heb je een WordPress-website? Dan hebben wij hiervoor zelfs een speciale dienst: WP Hackvrij. Ook bij andere (cms-)systemen kunnen we je van dienst zijn.

Uitdaging insturen. Gewoon doen!

Heb je een goed idee of een specifieke vraag? Wellicht dat onze pagina met veelgestelde vragen je verder helpt. Direct je uitdaging aan ons voorleggen mag natuurlijk ook.