Logo MenuMenu bars
Logo Sluitclose-btn

< Maximaal rendement uit je productdata met Akeneo PIM >

Met een Product Informatie Management (PIM) systeem haal je het maximale uit je productdata. Zo is het mogelijk een volledige consistente productcatalogus te maken en deze data te distribueren naar diverse e-commerce en verkoop kanalen.

Product informatie management

Gelijk je vraag stellen?

Bel, stuur een mail of maak een afspraak

Je productdata is de diamant van je e-commerce onderneming. Met Akeneo PIM creëer je een centraal punt in je organisatie voor het verzamelen, verrijken en verspreiden van je productdata. Met een PIM vergroot je de kwaliteit van je productdata aanzienlijk.

Waarom kiezen voor Akeneo

  • Doordat je alle informatie op één centrale plek beheert, heb je meer tijd over. Je pusht alle data eenvoudig naar verschillende kanalen zonder handmatige exports.
  • Webshops die gebruik maken van een open source CMS installeren vaak extra modules om koppelingen te maken met externe systemen. Akeneo neemt deze losse koppelingen weg.
  • Importeren van leveranciersdata uit externe bronnen of vanuit een ERP systeem. Geen spreadsheets, of een specifieke import per leverancier maar één werkmethode en één omgeving.
  • Door het centraliseren van je productdata heb je een kortere time-to-market wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan verkopen op marketplaces zoals Amazon of Bol.com
Bram Föllings

Factor Blue heeft ons naar alle tevredenheid geholpen met de inrichting en lancering van onze Akeneo omgeving en naadloze koppeling met Magento 2. Dit is de start van een langdurige samenwerking, waar ik erg naar uit kijk. Bedankt!

Bram Föllings
Perfect Home Shop

Akeneo implementeren

Het belangrijkste is het koppelen van de inkomende en uitgaande datastromen. Met inrichten kan je ieder element met betrekking tot je productdata per taal (indien van toepassing) en zelfs per kanaal beheren.

Benodigde velden voor de diverse te koppelen platformen kunnen gemakkelijk aangemaakt worden en er kunnen zogenaamde flows ingericht worden. Ook kunnen we bepalen wanneer een product de ‘compleet’ status heeft bereikt en dus gereed is om geëxporteerd te worden. Alleen complete producten worden namelijk in uitgaande datastromen verwerkt.

Akeneo PIM Magento koppeling overzicht van datastromen. Binnenkomende en uitgaande data.

Akeneo en Magento een goede combinatie

Met een connector koppelen we jouw Magento webshop aan de Akeneo PIM omgeving. Gedane aanpassingen in Akeneo worden naar Magento gecommuniceerd. Dit kan handmatig maar kan ook automatisch ingericht worden.

De kosten voor Akeneo PIM

Akeneo is open-source en dus betaal je geen aanschafkosten. Er is overigens wel een enterprise versie beschikbaar maar deze is alleen in uitzonderlijke gevallen vereist. Het grootste verschil is dat de enterprise versie in de door Akeneo beheerde cloud zal draaien en je support kan verwachten van Akeneo zelf.

De kosten zitten vooral in het adviseren, configureren, koppelen en beheren van de Akeneo omgeving. Bij ons start je met een investering vanaf € 4.500 euro excl. btw en maandelijkse hostingkosten van € 95,00 excl. btw.

In de praktijk

Zien is geloven! Dat begrijpen we en daarom laten we je graag zien hoe het werkt zodat we ook jou kunnen overtuigen te kiezen voor Akeneo als PIM oplossing. Neem contact op voor het plannen van een demo.

Jesper

Jesper

Lead development
Curved arrow

Verder praten over Akeneo PIM?

Laten we dan kennismaken, bij ons in Nijmegen of bij jou op locatie.