Logo MenuMenu bars
Logo Sluitclose-btn

< Meerdere systemen koppelen met een API >

Flexibel en wendbaar werken. Met een uitgebreide API koppeling is het mogelijk meerdere systemen met elkaar te laten communiceren en informatie uit te wisselen. Wanneer je een webpagina bezoekt is het mogelijk dat er onderliggende informatie via een externe server wordt opgehaald.

Illustratie van twee computers die met elkaar communiceren door middel van een API symbool in het midden

Gelijk je vraag stellen?

Bel, stuur een mail of maak een afspraak

Een API (Application Programming Interface) is een ‘vertaallaag’ tussen systemen die er voor zorgt dat deze met elkaar kunnen communiceren. Koppelingen worden gerealiseerd door ontwikkelaars. Dit kan aan de hand van een bestaande of zelf ontwikkelde API.

De voordelen van een API-koppeling

  • Door een API's in te zetten kan je diverse doelstellingen bereiken zo voorkom je menselijke fouten, bespaar je tijd en geld en zorg je voor meer efficiëntie.
  • Een API koppeling kan je vermarkten als een product. Om toegang te verkrijgen tot de API-koppeling betalen bedrijven een maandelijkse vergoeding
  • API communicatie is efficiënt omdat je alleen de data op kan halen die benodigd is voor de specifieke weergave. Daarnaast wordt het apparaat niet volledig bloodgesteld aan de server en andersom.

Binnen Factor Blue hebben we uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en implementeren van API functionaliteiten. We onderzoeken graag de mogelijkheden en voorzien je van vrijblijvend advies.

Jesper

Jesper

Lead development
Curved arrow

Verder praten over je vraag of idee?

Laten we dan kennismaken, bij ons in Nijmegen of bij jou op locatie.